Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nešťastné pivo po tréninku

21. 12. 2010

Nešťastné pivo po tréninku

 
6. 10. 2009

Alkohol metla života. Každý závodník po zdolání nějakého závodu se těší ihned na nějaké to krásné chlazené a už přemýšlí o té krásné pěně a o roseném půl litru. Jenže praxe není taková. Je pravda po sportovním výkonu je na pivo snad největší chuť a každý se těší, že se u toho uvolní. Porozebere se závod pokecá s klukama, jenže toto má velice neblahé účinky na tělo.

 

Alkohol vám po tréninku prospívat nebude, protože lihoviny dehydratují organismus. Odvodněné svaly nepodávají takové výkony, jako svaly, které jsou dostatečně zavodněné. Dostatečné množství vody sval lépe vyživuje. Jestliže si dáte po obědě třetinku piva je jedině dobře dát dvě deci vína také nikoho nezabije. Ovšem každý druhý den sedět v hospodě na mol dát pět piv nebo panáky je uplná hloupost, to pak se nedá od svého výkonu nic čekat.

 

Občasné pití:

Dvě piva o víkendu nic neznamenají. Klidně si je můžete dát, ale nesmí se to zvrhnout, jde také o to aby se moc neponocovalo potom nejde o objemy alkoholu, ale prodlužuje se regenerace do ranních hodin a druhý den není moc chuť na trénink. Také po častém nocováním se hodně tloustne pije se dokonce i tvrdý alkohol.

Vypité pivo ihned po tréninku je nevhodné a nešťastné. Dehydratuje svaly, a alkohol hned po výkonu má neblahý vliv na játra. Přeci jen se na to pivo po tréninku jde, musí se minimálně jednu hodinu počkat,  nejprve přijmout správné živiny tj. sacharidy nejlépe ovoce a za dalších 20 - 30 minut doplnit bílkovinami a zaleninou. Pak si  pivo můžete klidně i tu 1 hodinu po tréninku bez obav dát.
 

Tak na zdraví přeci jsme taky lidi :

39814_1389202739523_1515739835_31008843_5469365_n.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář