Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní příprava po přechodném (odpočinkovém) období

21. 12. 2010

 

Podzimní příprava po přechodném (odpočinkovém) období

Venku se nám pomaličku ochlazuje, počasí se zhoršuje, dny se zkracují. Po 2-3 týdenním volnu jsme krásně odpočati, podle toho jak kdo si to nastaví, někdo začíná s odpočinkem i začátekem listopadu, protože kolikrát je v říjnu ještě krásné počasí tak proč toho nevyužít, ale ze všeobecného hlediska říjen a listopad patří pro cyklistiku jako "hluché" období, protože nejde moc jezdit na kole ani na lyžích. Co se tyče tréninku mělo by se věnovat všeobecným věcem např. : 2 – 3 týdně posilovna, 2 – 3 týdně běh a rozdělit si ho do dvouch etap – lehkej běh a výběh do vrchu bez závaží a se závažím na vývoj síly. Běh nám dodá lepší švih, zlepšuje vytrvalost a dýchání.

 

Martin Háze

 

 

 

 

 

 

 

 Další vhodná věc na podzim vyjed na horském nebo pokud máte nejlépe na cyklokrosovém do terénu a zbystřit si techniku ve sjezdech a v zátáčkách, tím pádem se zlepší výbušnost, rychlost a sílu, trochu se na tom kole vyřádit a užít.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezi další účinné tréninky patří návštěva tělocvičny a tam zkoušet skoky přes švihadlo nebo návštěva plaveckých bazénů jako kompenzační plavání.

 

Přeji úspěšný začátek pro vybudování síly na další sezónu

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář