Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rašovka - časovka do vrchu

2. 6. 2012

RAŠOVKA

 

Časovka do vrchu

 

2.6.2012

 

Místo - Vlčetín, okres Liberec

 

Start Vlčetín - křižovatka směr na Rašovku. délka 5,5 km, cíl nad obcí Rašovka na vrcholu stoupání v místě hotelu Nový svět.

 

5. místo v kategorii

 

Čas 12min59s

 

vrcharska-liga---cerna-hora---43.jpg

 

 

  Tentokrát jsem si trochu pospal, vstávám lehce po půl sedmé a jdu se nasnídat. K snídani si dám 3 plátky slunečnicového chleba se sýrem cottage a 2,5 plátku 30% eidamu, k tomu přílohu ovesné vločky se špetkou emco mussli s ořechy. Celá snídaně obsahovala pouze 4g jednoduchých cukrů, dle výpočtu ingrediencí. Aby byla změna, tak jsem se zaměřil i bílkovinnou snídani, místo ovesné pochoutky, kde je vláknina, změna někdy neuškodí. Po snídani jdu sbalit baťoh a do toho hodím 3 banány, sojovou tyčinku. Kolo hodím do kufru. Cca v 8 hodin vyrážím směr Vlčetín (mezi Hodkovicemi nad Mohelkou a Českým Dubem, zkrátka a dobře Podještědí). Okolo 9 hodiny dorážím na místo startu a jdu se přihlásit do místní restaurace. Poté si rozložím, sestavím kolo a převléknu se komplet do vlastní kůže, protože částečně už jsem ve vlastní kůži z Jilemnice. Jdu si urychleně projet trať, protože časovku jedu poprvé, trať neznám a čas letí jako voda, start závodu probíhá v 10:00. Při projíždění trať celkem pěkná, krásná udržovaná silnice, říkám si to by mi mohlo i sedět. Vyjedu to celé nahoru, abych přesně věděl, jaké mám jet tempo. Nahoře se otočím a dolů se svezu se stále lepšícím časovkářem Michalem Guse. Popovídáme o tréninku a o stravě. Sjedeme dolů, čas letí jako voda, svléknu se do krátkého a dám si sojový suk, je to kalorická bomba, která dokáže nakopnout. A pomaličku se začnu posouvat ke startu. Dovím se, že start je o 20 minut odsunut. Mezitím popovídám se závodníky s Radkem Benešem, Petrem Ševčíkem a s Mirkem Živným. Mirek hází perlu za perlou, tak i před startem se člověk musí šklebit, tak to má být. Jako první závodník startoval Petr Ševčík a já budu startovat za Mirkem Živným a  za mnou startuje dobrý závodník Ondřej Stránský.

 

  Start – Už i začínám na malou, rozjíždím se pomaličku a přidávám na rychlosti, závod se začíná rovinatějším terénem, ale ta rovina nebyla vůbec lehká. V první vesničce začíná nepříjemné a zatáčkové stoupání. Celkem i zpomalím. Mezitím se dívám dozadu jestli už mi nedýchá na záda Ondřej Stránský. Zatím ne. Odjedu si další část kopce. Otočím se znovu a  Stránský kousek za mnou, na tempu uberu, abych si odpočal, pošetřím sil, nechám ho předjet, protože on je výborný jezdec, dává mi 30s, proto tuto díru si chci držet a já se snažím držet si ho odstupem 20 m. Opravdu se daří. Celkem pohoda, nesoustředím se na šlapání, ale hlavním úkolem je si ho hlídat, aby se nevzdaloval, občas si stoupnu, i při této změně se k němu přiblížím, ale né tak, protože jízda v háku je na časovce trestná. Trať utíká, jsem v klidu, nedřu se tolik, vím přibližně jak na tom jsem, vše je pestřejší, mám zároveň radost, že se s takovou váhou se udržím i v kopci. Zbývá několik metrů do cíle, odstup jsem udržel, možná před cílem se lehce oddálil, ale dobrý !!! Hurá Cíl, No to byl krásný závod, celkem spokojenost. Dobrá práce.

 

  Ihned otočím a sjedu dolů, protože byla zima. Přijíždím k autu, složím kolo, převléknu se z vlastní kůže do civilu. V těchto chvílích přijede Michal Guse, který má defekt zadní galusky, tak jsem mu půjčil zadní kolo, aby mohl startovat. Já jsem si zašel do restaurace na občerstvení, které jsme měli v rámci startovného. K jídlu jsme měli výtečné rizoto. Sedím s Radkem Benešem a přisedne si k nám Karel Prager, popovídáme o závodech co nás čeká a nemine. Poté dorazil Michal Guse, vrátit zadní kolo a ještě si jdu dát do restaurace rozpustnou kávu, než vyjdou výsledky. Akorát přesně po kafi výsledky zpracovány. Obsadil jsem 5. místo v kategorii o čase 12min59s. V naší kategorii vyhrál Radek Krummer TJ Slavia K. Vary s časem 12min00s, takže 59s mi dal. Na druhém místě Ondřej Stránský, který mě předjel, TJ Slavia K. Vary 12min21s a na krásném třetím místě Mirek Živný KC Kooperativa s časem 12min24s.

 

Celkovým vítězem se stal Heczko Robert CK Kolokrám Alea s časem 11min31s. Takže díra nebyla zase taková. Celkem spokojenost, na mojí váhu.

 

  Se všemi jsem se rozloučil a odjezd do Jilemnice. V Jilemnici jsem byl ve 14:00, dal jsem si tureckou kávu a ovesné vločky s holandským kakaem. Krásně strávená sobota. Zítra, tedy v neděli 3.6 mě čeká místní časovka pojizeřím -  Maroko.

 

  Zhruba před týdnem jsem jezdil těžké kopce. Minulý týden jsem odpočíval a maximálně jezdil kompenzační jízdy.

Stránky závodů : www.cyklomasters.cz/