Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klepanda 2017

1. 6. 2017

Klepanda

Datum: 31.05.2017

Délka trasy: 7 km

Typ závodu: silniční časovka do vrchu

Start: Soběraz - u drůbežárny MAVE

Cíl:  Krsmol - nejvyšší bod - před křiž. na Brdo

Absolutní vítěz: Lukáš Kunt 13:35

Můj čas: 15:47, 12. celkově ze 40 závodníků

 

 Po dlouhé době mám trochu volněji, tak jsem se vydal na silniční časovku v rámci Jičínské cykloligy. Opět parádní organizace, která nikdy nezklame. Všem organizátorům moc děkuji za příjemnou akci.

 Schází se tam samí známí borci, tedy zdravé jádro! A to je dobře!

 

dscn0232.jpg

 

Závod:

 Startuji zhruba v 17:45, tempo začínám dost zostra, možná jsem na to doplatil – podcenil z běžeckých intervalů, ale v první zatáčce ho ustálím. Kopec  ke Klepandě jedu celkem svižným tempem ( tam mě fotí programátor Josef Jebavý), ale poté přichází klesání Syřenovem, tam jedu dost obezřetně, protože po dešti jsou kamínky na silnici. Dole v Syřenově odbočka doprava a poslední stoupání. Stoupání je hezky po větru a snažím se mít vysokou rychlost. V poslední zatáčce se mrknu na hodinky, kde vidím čas 14:44, to mě motivuje, protože do 20s musím být přeci v cíli. Více do toho šlápnu a jedu šrot, jenže kopec na Brdo je nekonečný. Do cíle dorazím s časem 15:47, no ještě to jde.  Teda ale do cíle jsem se zmáčkl…

 

dscn0247.jpg

 

 K závodu: S časem nemohu být nespokojený, totiž nemám najeto. Časovku jsem dobře udýchal, jenže abych byl lepší,  chtělo by nějaké kilometry navíc.

 

 Chybí síla v nohách, tam je ta ztráta obdobná jako u běhu po rovinách (tam je třeba budovat rychlost po silnici), protože na silniční desítky jsem pomalý. Samozřejmě rychlost u běhání budu pilovat, kolo beru už jako doplněk.

 

 Gratutuluji za krásné umístění Onřejovi Švandovi a Jiřímu Holasovi. Kuci, jen tak dále!

 

 Hodím do sebe banán, sojový suk a jedeme domu s jedním cyklistou z Jilemnice…

Web: http://jcl.wbs.cz/

Fotky pořídil: Josef Jebavý: https://www.josefjebavy.cz/cs/?