Jdi na obsah Jdi na menu
 


Časovka do vrchu Vrchlabí – Benecko (Mistrovství KH a PA kraje)

8. 5. 2017

Časovka do vrchu Vrchlabí – Benecko (Mistrovství KH a PA kraje)

Datum: 08.05.2017

Pořadatel: APACHE LOKO Trutnov, cyklistický oddíl

Délka trasy: 7,5 km, cíl v nadmořské výšce 1000m.n.m u hotelu Žalý

Typ závodu: Silniční časovka do vrchu

Absolutní vítěz: Lukáš Čáp 19:32

Můj čas: 22:33, 5. místo v kategorii

 

 Na tu bídu nám počasí celkem přálo, i když nebylo teplo. Teploty se pohybovaly okolo 12 °C a naštěstí v době startu svítilo sluníčko, které příjemně hřálo. Opět vidím hodně známých borců a borkyň, tedy na startu se schází dost dobří cyklisté – Jan Fišnar, Lukáš Čáp, Petr Javůrek, Petr Holub a další.

 

Martin Háze, Lukáš Čáp

Závěrečný finiš s Lukášem Čápem (absolutní vítěz závodu)

 

Odhadovaná doba mého startu je ve 12:12, mezitím popovídám s běžcem  Petrem Maškem a pak se jdu rozhýbat.

 

 Start – už ze začátku rozjíždím celkem ostré tempo a snažím se ho udržovat. Tempo v pohodě udýchám, protože mně pomáhají dýchací cviky, ale o něco horší je s kadenční sílou (udržet silovou vytrvalost), protože nemám letos najeté kilometry, na silničce jsem seděl pouze třikrát a pouze spíše kecací vyjížďky (můj rekordní švih bylo 23 km). O něco více mám najeto na horském kole, tam možná ta stovka je.  Je fajn, že prostřednictvím běhu se forma udržuje, za kterou se ve výsledkové listině nemusím stydět. Před Křížovkami mě předjíždí borec startující za mnou, i v kopci se ho snažím mít na dohledu. Za Křížovkami je trochu mírnější kopec, kde tempo rozvalím. Směrem k Benecku předjíždím jednoho závodníka a u Vyhlídky dalšího. Opět trochu rovina a borec, kterého předjedu se jen tak nedá a drží se s odstupem. Za hotelem Kubát se dáváme doprava a následuje poslední stojka k hotelu Žalý, ta mi moc nejde (na tyhle kopce jsem stále těžký). Tam kolegovi ujedu a přibližuji se k cíli, fandících lidí je dost, ale sám je nevnímám. Na záda mi absolutní vítěz Lukáš Čáp, se kterým v cíli spurtujeme, on je o sekundu lepší a ztrácím na něho 3 minuty, což jde. Do cíle dorážím s časem 22:33, veliká spokojenost. O 5 sekund horší čas než v roce 2012 . Nejhorší výsledek byl  2013 (za kulturistiky). V roce 2012 jsem měl najeto o hodně více, možná 1500 km (včetně cyklistického soustředění v Chorvatsku, na tento rok nikdy nezapomenu). Navíc nohy jsem měl dost zakyselené (bolavé), protože v sobotu jsem na horách prováděl silový trénink – dřepy s výskokem na Dívčích kamenech a naboso, byl pevný kontakt se zemí a jestě se aktivizovaly jiné svaly. Jo, jo intenzivní tréninky v běhu, dýchaní a chůze naboso dělají svoje.   

 

Martin Háze, Petr Mašek

V cíli u hotelu Žalý s Petrem Maškem

 

Počkám na auto, převléknu se a jdu si dát do hotelu Žalý výtečnou fazolovou polévku…

 

Domu dorazím za sucha, jak jsem více otužilý, zimu lépe snáším.

 

 Poznámka: V týdnu pod Petrovou boudou jsem si sundal boty a následoval výběh až na Dívčí kameny naboso, kde v určitých místech ještě byly zbytky sněhu...chvílemi bylo utrpení po tom sněhu, ale pak zase jsem běžel po kamenech a ty doslova hřály, jako když chodím po něčem horkém. Tohle je potřeba zažít, fakt super pocit. Byly tam i potůčky z tajícího sněhu, chodidla ponořuji i do potůčku, které mi také přišly teplejší oproti sněhu. Sice turisté se dívali jako na idiota, ale už jsem se smířil s tím, že jsem EXOT.  Klenby cítím zpevněné, jak se na pár minut proběhnu naboso. Pro Achilovku cítím daleko větší oporu – díky pevnější klenbě už se tolik nenamáhá. Opět komplexně, je třeba mít silný střed těla, dýchaní a pevná chodidla.

 

Všem organizátorům moc děkuji za krásný sváteční den.

Web: http://www.lokotrutnov.cz/oddily/cyklistika/zavody-vysledky