Jdi na obsah Jdi na menu
 


Časovka Bukvice

9. 6. 2016

Časovka Bukvice

8.6.2016

Délka: 13 km

Převýšení: 70 m

Absolutní vítěz: Jakub Nechanický 17:17

Můj čas: 19:26

7. místo celkově

Martin Háze

Za krásného a horkého dne se konala další časovka Jičínské cykloligy. Sice účast byla o něco slabší, ale i tak konkurence do prvních deseti nabitá jako vždy. Místo Šorma, Kunta, Bendy a Holase přijeli závodníci z Vinohradských šlapek, kteří nahradili poctivé umístění do první desítky.

 Na kole jsem poslední dobou moc neseděl, protože se dávám už na běhání, tudíž se cítím  cyklisticky odpočat, že si na výsledek nemohu stěžovat.

 

 Na časovku jsme dorazili ve třech, ve složení s Kubou Nechanickým a Tomášem Malíkem. Přijíždíme velice brzy, takže na všechno času dost. Poté se jdu rozjet a soustředím se na hluboké dýchaní nosem. Dole Směrem na Libáň byla čerstvě posekaná tráva, kde mě postihla krize, protože v tomto období mám lehkou alergii. Pak začínám mít hlad. Dojedu to na Bukvici, rychle se přihlásím a do místního hostince si jdu dát Coca Colu – Coke. Ta mě výborně postavila na nohy, rychlý zdroj cukru a trochu kefoinu. V klidu posedím a relaxuji.

 Čas se krátí a běžím na start.

 

Samotný závod:

Vystartuji v 17:45 a na hodinkách mi svítí už 17:46, tak podle toho odhadnu svůj čas. Z kopce to rozjedu a v první rovině do vesnice Střevač si držím vysoké tempo. Ve vesnici jedu dost obezřetně, protože tam jsou ve sjezdu dost nebezpečná místa. Kopec ve vesnici se snažím vydupat co nejrychleji a na horizontu, kde začíná rovina si udržuji rychlost. Následuje další sjezd do Bystřice, ale nemám odvahu jet z kopce a v zatáčkách v hrazdě. Za vesnicí vjíždím po zatáčkové rovince do lesa. Proti mně jede Karel Prager, už od pohledu je vidět, jak si dává. Přichází nejvýraznější sjezd do Sedliště, kde se nachází otočka. Na otočce dýchám na záda Rosťovi Hofmanovi. Za otočkou se Rosťa snaží tak, že ho sjíždím až ve stoupání na Bystřici. Toto stoupání docela odsýpá a v Bystřici zahlížím Lenku Vávrovou, která startovala dvě minuty přede mnou. Také v rovině před Bystřicí zahlédnu valícího Davida Hyska. Lenku předjíždím na rovince mezi Bystřicí a Střevačí. Poté se snažím jet šrot a pokud možno až do cíle. Jenže ve Střevači přišla nebezpečná místa, kde mě navíc zbrzdily dva autobusy. Sice ztráta rychlosti, ale nějak se snažím tam prokličkovat. Do kopce rozjedu tempo a v poslední rovině úplný šrot. Poslední stoupání a cííííl….Na hodinkách vidím čas 18:05, což je vidět, že čas mám pod dvacet minut. Mám i celkem dobrý pocit.

 

 Poté chvíli povídáme a pak se jdeme vyjet po zajímavých vesničkách v okolí Bukvice.

Jako na závěr si vyšlápneme naboso na Veliš, to byla kečupová tečka dne.

Výsledky najdete zde: http://jcl.wbs.cz/