Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žabí běh

12. 3. 2017

Žabí běh

Datum: 12.3.2017

Místo: Prachov (Prachovské skály – Český ráj)

Délka trati: cca 6 km a krosový terén

Můj čas: 28:43

Absolutní vítěz: Radek Šafránek

Nejrychlejší závodník: František Vagenknecht z Bakako Nová Paka

Předpokládaný čas: 27:00, ale zabloudili jsme, i tak to hodilo 3. nejrychlejší čas

 

Martin Háze

 

 Žabí běh - na tomto běhu je velká zajímavost, že nevyhrává nejrychlejší závodník, ale běžec si stanoví svůj předpokládaný čas, a čím více se k času příblíží, tím získává lepší umístění. Nesměly se používat stopky ani hodinky, jinak nás pořadatelé diskvalifikovali.  Na cca. šesti kilometrové trati jsem si určil čas 27 minut. 

 

img_7797.jpg

 

Běžely se dva okruhy, (cca 2 x 3 km) jenže  na prvním kilometru jsme zabloudili, běžet vepředu je velice motivující, ale lehce se dá přehlédnout průběh trasy. První trojice či čtveřice, teď nevím, se vrátíme do správných kolejí, ale čelo závodu se rozpadne, klesne motivace a dojdou síly. Dotahuji téměř od nuly z nějaké xx pozice. Postupně předbíhám xx závodníků a ke konci závodu v závěru druhého kola se dostanu až na třetí pozici. Do cíle jsem to dotáhl na třetí místo! Z výkonu spokojenost, ale díky zabloudění k přiblížení předpokládaného času k bedně daleko, protože čas jsem měl 28:43 a 1:43 je už velký rozdíl. První závodník se přiblížil ke svému času o pouhou sekundu.

 Jako sorry, ale jednou se musím pochválit, před týdnem mě trápily bolesti v oblasti kyčle, které se po běžeckých trénincích pomalu stupňovaly, ale na základě své terapeutické praxe a intenzivní péče sám o sebe, zranění zcela odezněla a bolesti v oblasti kyčle nebyly cítit ani po závodě. Tudíž pocity bolesti po tréninku natož po závodě by se mohlo jednat o symptomy zánětu prvního stupně a na pár dní omezení pohybové aktivity. Veškerá zranění jsou nepříjemná, ale bere je jako výzvu, zvýšila se mně hybnost pánve a zkušenosti mohu implementovat ve své profesní praxi (podnětem pro klienty je naučit pasivní strečink a pak ho mohou dělat sami).

 

Krásný závod, a organizátorům děkuji za fajnovou neděli...


Web: http://www.mpcr.cz/o-nas/clanky/zabi-beh/