Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jilemnická hodinovka

2. 10. 2014

Jilemnická hodinovka

14 425 m

2. místo v kategorii muži do 39 let

Řed. Závodu Jiří Stehlík

dsc04358.jpg

 

 Jilemnická hodinovka – moje plány bylo,  dostat se nad 14 km a podařilo se. Musím říci, že tento závod je hodně náročný na vytrvalost a na správné rozložení sil. Co se týče rozložení sil, tak lépe se mi dařit  nemohlo, opravdu více než spokojenost.

dsc04354.jpg

Tempo bylo poklidné a pomaličku se dostávám dopředu. Můj čas se pohybuje  něco přes 1:20 na kolečko. Postupem času začnu dotahovat vynikajícího běžce do vrchu Stanislava Kynčla, tempo má akorát a držím se zhruba do první třetiny závodu. Možná díky Standovi jsem si udržel stálé tempo a skvělá spolupráce (díky Stando). Poté mě dobíhá Pepa Vejnar s Petrem Svobodou, na běh se s nimi  cítím, a všichni skvěle spolupracujeme. Zhruba do 35. minuty se držím za Pepou Vejnarem a poté ho předběhnu, protože dostal krizi, tak se mu i vzdaluji, ale jel hezké tempo. Zhruba do 55 minuty pracuji s Petrem Svobodovou, najednou ve zlomku sekundy se mi vzdaluje, snažím se nahánět kilometry a on je dále. Poslední minuty do konce a snažím se běžet, i když už melu z únavy. Rána z pistole a konec, zastavuji se na 14 425 m, mohu být spokojený.

dsc04365.jpg

 

Absolutním vítězem byl můj příbuzný Ivo Havlíček, který mi utekl zhruba o více jak kilometr, gratulace za krásný výkon.

V mé kategorii vyhrál Petr Mašek, který mi dal necelé kolečko…Takže k prvnímu místu nebylo zase tak daleko.  

dsc04424.jpg

 

Jinak na první hodinku mohu být s výkonem velmi spokojený.

Vymyslel jsem další trik, mimo jiné jako např. o detoxikaci organismu, oddálení acidózy…. Vezmu si telefon a na budíku si stopnu 30 minut, kde si po obědě dám lehký spánek a hlavně vypnu, jakmile je to déle, tak se nejedná o správné řešení.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jilemnická hodinovka