Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běh Štěpánkou

2. 4. 2017

Běh Štěpánkou

1.4.2017

Místo: Mladá Boleslav, lesopark Štěpánka

Délka trati: 8,4 km

Typ závodu: Kros

Popis: Nejstarší přespolní běh ve středních Čechách se koná na parkových cestách

Absolutní vítěz: Vošvrda Sebastian 32:38

Můj čas: 38:20

Bylo vedro

 

 Běželi jsme 7,5 okruhů, start probíhá celkem v pohodě a pro začátek v prvních metrech se šetřím. Po 500 metrech v kopci nasadím tempo a udržuji si 6-7 pozici, toto konzistentní tempo si držím až k cíli. Na dálku jsem spolupracoval s Petrem Loudou, že jsme měli mezi sebou odstup zhruba 100m, tím pádem mě motivoval se snažit. Kolem tratě se pohybovaly krásné holky a i přes závodní tempo jsem úsměvem nešetřil, ony se interaktivně také začaly usmívat, třeba mi to přidalo i nějaké sekundy k dobru, nebo i ubralo, protože se musí zapojovat mimické svaly, to je metodická otázka. No jo, ale zase pokud se člověk kouká nas*raně (zlo, hořká káva), tak může aktivovat ještě více svalů, což je neekonomické.

 

 Přeci jenom ke konci Petr začal tempo stupňovat a do cíle ztrácel jen pár metrů (doběhl úplně těsně za mnou). Závod dokončuji na šestém místě a s umístěním mohu být jedině spokojený. Tenhle závod mi dal zabrat, každopádně jsem se nešetřil a intenzita běhu v závěru závodu měla tendenci gradovat do sprintu.

 

 Po příjezdu domu si lehám na vyhřátou terasu od sluníčka, protože toho mám dost. Pak si dám kávu čokoládu.  

 

 Poslední dobou zařazuji rychlostní tréninky (intervalové úseky, fartlek), aby tělo se adaptovalo na produkci laktátu a na závodech lépe se odbourával, což po pár týdnech vytrvalosti by se mělo zúročit na výkonnosti v závodech. Dále dost trénuji rychlý seběh z kopce, aby nohy si zvykaly na vysoké otáčky a střed těla na zpevnění, od kterého se vyvíjí správný náklon.

Všem moc děkuji za příjemnou a náročnou sobotu…

Web: http://www.atletikamb.cz/